Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΖΕΛΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Με τον καλύτερο τρόπο έκανε ''ποδαρικό'' για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της περιόδου 2010-2011 ο ΑΟ Καλαποδίου. Για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣ Φθιώτιδας, επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της ομάδας του Πανζελιακού και κέρδισε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ σε ημερομηνία που θα γίνει προσεχώς γνωστή.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και χαρακτηρίστηκε από εκατέρωθεν ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Καλαποδίου στο 5ο λεπτό όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανζελιακού έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Η απάντηση ήρθε πολύ γρήγορα όταν στο 8ο λεπτό η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Καρούζου μετά από μακρινό σουτ. Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε με ευκαιρίες τόσο για το Ζέλι ( στο 11ο, 16ο, 23ο και 35ο λεπτό), όσο και για το Καλαπόδι ( στο 10ο, 27ο, 28ο και 40ο λεπτό). Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και γρήγορα έγινε απειλητική, αρχής γενομένης από το 51ο λεπτό. Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή! Στο 52ο λεπτό ο ΑΟ Καλαποδίου άνοιξε το σκορ όταν ο Δημήτρης Δαλιάνης έπιασε αφύλακτος κεφαλιά εξ'επαφής ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κωστόγιαννου. Η ομάδα του Πανζελιακού αντέδρασε με δύο ευκαιρίες στο 54ο και στο 68ο λεπτό. Στο 69ο λεπτό όμως ο ΑΟ Καλαποδίου διπλασίασε τα τέρματά του όταν, και πάλι ο Δημήτρης Δαλιάνης, κοντρόλαρε την μπάλα στον αέρα και με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανζελιακού. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 73ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Δαλιάνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πανζελιακού και με ωραίο πλασέ ολοκλήρωσε το επιθετικό του κρεσέντο. Από αυτό το σημείο, και με τη νίκη να έχει κριθεί, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και χρήζουν αναφοράς δύο φάσεις, για τον Πανζελιακό στο 75ο λεπτό και για το Καλαπόδι στο 84ο λεπτό.

Η σύνθεση της ομάδας: Καρούζος, Κωστόγιαννος, Μπουρλής, Λιάσκος, Μοδιάτης Αθ., Κούκλαρης, Σουροπάνης, Παλαμίδας Β., Σκίπης, Δαλιάνης, Παλαμίδας Π., Μοδιάτης Σπ. (αλλαγή), Αγγελούσης Γ. (αλλαγή)

Η σημερινή ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την ομάδα και το χωριό γενικότερα, μιας και σημειώθηκε η επιστροφή της ομάδας στο θεσμό του Κυπέλλου Φθιώτιδας μετά από χρόνια απουσίας. Προς μεγάλη μας ικανοποίηση η εμφάνιση γεννά αισοδοξία για το μέλλον και ελπίδες για μια καλή πορεία στις φετινές υποχρεώσεις. Εξάλλου, ο θεσμός του Κυπέλλου είναι απρόβλεπτος και οι εκπλήξεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο. Επομένως, το όνειρο συνεχίζεται....

Η ομάδα λειτούργησε πολύ οργανωμένα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Είχε αλληλοκάλυψη, άρτια συνεργασία μεταξύ των παικτών και ποτέ δεν ξέφυγε από τα πλαίσια του ''ευ αγωνίζεσθαι''. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, αλλά ιδιαίτερα θα πρέπει να αναφερθούμε  στο Δημήτρη Δαλιάνη που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη σημερινή επιτυχία, αποδεικνύοντας την κλάση του και την άριστη αγωνιστική του κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της ομάδας ικανοποίησε τους περίπου 50 υποστηρικτές της που βρέθηκαν στο Ζέλι για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών (φωτό).



Η διαιτησία κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν σημειώθηκε κάποιο λάθος που να επηρέασε την έκβαση του αγώνα.

3 σχόλια: